Gezond lichaam

Zo houd je je lichaam gezond!

De fysiotherapeut kan je helpen om eventuele problemen aan jouw lichaam te verhelpen. Toch kun je zeker niet voor alle lichamelijke kwaaltjes bij de fysio terecht. Sommige van deze kwaaltjes kun je zelf oplossen of zul je voor in contact moeten komen met een andere specialist. Een van de problemen die je over het algemeen zelf kunt oplossen is het hebben van een beschadigde huid. Dit is nog niet maatschappijbreed bekend aangezien veel mensen voor dit soort problemen alsnog een peperdure specialist in de arm. Juist daarom vertellen we je in deze blog meer over hoe jij je eigen huid kunt verzorgen!

Beschadigde huid

Je huid kan door de jaren heen behoorlijk beschadigd raken. Denk hierbij aan littekens of bijvoorbeeld striae die op de huid zichtbaar blijven. Waar je vroeger voor de verwijdering van deze permanent ogende beschadigingen een flinke smak geld moest betalen, kun je deze anno 2021 vaak zelf verhelpen. Een van de beste manieren om de strijd met de littekens aan te gaan is door jojoba olie toe te voegen aan je skincare routine. Deze olie is rijk aan vitamine E. Deze vitamine wordt al jaren aangeraden als het gaat om zelfgenezing rondom littekens! Daarnaast is het gebruik van oliën ontzettend goed voor de huid. De olie laat de huid er namelijk natuurlijk uitzien. Iemand anders kan aan de huid bijvoorbeeld niet zien dat deze behandeld is met olie.

Droge huid

Een van de grootste frustraties als het gaat om huidverzorging is het hebben van een droge huid. Een droge huid kan namelijk behoorlijk gaan jeuken en ziet er daarnaast ook niet heel mooi uit. Het is dan ook zaak om de huid de verzorging te geven die het verdiend om deze uitdroging tegen te gaan. Je kunt hier het beste een middel als castorolie voor gebruiken. Deze houdt de huid gehydrateerd en is daarnaast ook nog eens ontzettend goed voor de huid. Het voordeel van het gebruik van dit soort oliën zit hem in het feit dat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Hierdoor kun je deze op dagelijkse basis blijven gebruiken en kun je zo je huid dagelijks hydrateren!

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.