Wat is belangrijk bij het kiezen van een kinderopvang

Wat is belangrijk bij het kiezen van een kinderopvang?

Ben je op zoek naar een kinderopvang en weet je niet precies waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte kinderopvang? Dit kan best lastig zijn. In deze blog hopen we je aan de hand van een paar tips op weg te helpen.  

Veiligheid 

Het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid voor je kind. Hierbij kun je denken aan dat het verblijf goed is afgesloten zodat de kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen of de hoeveelheid begeleiding er rondloopt. Normaal gesproken heeft een leidster 4 baby’s of 6 oudere kinderen die ze begeleid, maar dit kunnen er ook meer zijn.  

Omgang met ouders en kinderen 

Wat ook belangrijk is zijn de afspraken die worden gemaakt tussen de ouders en de medewerkers. Denk hierbij aan afspraken op welk tijdstip het kinderen wordt opgehaald tot aan het bijhouden van de ontwikkeling van een kind. Vraag naar de visie van de kinderopvang en hoe ze met de ouders communiceren.  

Dagindeling 

Vraag ook naar de dagindeling bij de kinderopvang. Het is belangrijk dat bijvoorbeeld baby’s in hetzelfde ritme volgen als thuis. Hierdoor krijgt een baby minder prikkels. Voor oudere kinderen zijn de activiteiten die er te doen zijn erg belangrijk. Een kind moet zich genoeg kunnen ontwikkelen bij een kinderdagverblijf.  

Ga niet langs bij slechts één kinderopvang 

Om goed te kunnen kiezen voor welke kinderopvang je moet gaan is het verstandig om langs meerdere praktijken te gaan. Hierdoor krijg je overal een eerste indruk. De eerste indruk die je krijgt van een kinderopvang is heel belangrijk en geeft vaak een goed beeld. Ga bijvoorbeeld naar kinderopvang Haren en kinderopvang Roden 

Locatie kan belangrijk zijn 

De laatste tip is vooral praktisch. Zit er een kinderopvang bijvoorbeeld vlak bij je huis of bij je werk? Dat kan een enorme tijdwinst opleveren. Daarom kan locatie een belangrijke factor zijn. 

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.