Restitutiepolis wat is dit?

Restitutiepolis wat is dit?

Restitutiepolis wat is dit?

Ik zie je al denken, restitutiepolis? Wat mag dat dan wel zijn? Het is niet een woord wat je zo even elke dag gebruikt. Dat is ook de reden dat we dit behandelen. In dit artikel gaan we dus bespreken wat het is, waarom je voor een restitutiepolis moet gaan kiezen en welke andere overige polissen er nog meer zijn. Daarnaast behandelen we de premies ervan.

De restitutiepolis

Bij een restitutiepolis betaal je alle zorgverzekering rekeningen eerst zelf en achteraf declareer je dit bedrag volledig bij je zorgverzekering. Dit geldt niet voor de echt grote bedragen, die hoef je niet zelf voor te schieten. De zorgverzekeraar betaalt de grotere bedragen direct. Wat nog meer kenmerkend is voor de restitutiepolis, is de vrije keuze. Je bent vrij in het kiezen van een zorgverlener.

Waarom moet jij kiezen voor een restitutiepolis?

Een van de dingen wat veranderd is ten opzichte van de jaren ervoor, is dat je zelf bij een restitutiepolis amper nog de zorgkosten zelf hoeft voor te schieten. De meeste mensen vinden het zeer belangrijk dat ze een vrije zorgkeuze hebben. Je kunt namelijk altijd zelf kiezen welke arts, ziekenhuis of apotheek je gaat. Dit heeft allemaal geen gevolgen voor de vergoeding. Benieuwd naar de goedkoopste restitutiepolis?

Overige polissen

Naast restitutiepolis heb je ook nog de naturapolis, dit het juist het tegenovergestelde van een restitutiepolis. Bij een naturapolis maak je verplicht gebruik van de zorgaanbieders waarmee je zorgverzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Indien je dit niet doet, kan het zo zijn dat je niet alles vergoed krijgt. Wanneer je gebruik maakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener kan je in sommige gevallen maar 50% van je oorspronkelijke vergoeding krijgen.

Wat is de premie bij een restitutiepolis?

Je kan het vast al raden, de premie bij de naturapolis is lager dan die van de restitutiepolis. Dit komt natuurlijk door de zorgvrijheid. Bij de restitutiepolis heb je de vrijheid om eigen artsen en ziekenhuizen te kiezen. Dit maakt het logischerwijs gewoon duurder. Doordat jij je eigen zorgaanbieder kiest, heeft de zorgverzekeraar weinig inzicht in de mogelijke te vergoeden kosten. Dit merk je in de premie. Kijk op goedkoopstezorgverzekering.nl wat voor jou het voordeligst is.

Het vergelijken van een zorgverzekering

Zit jij nou vreselijk te twijfelen en weet je geen raad welke vorm van zorgverzekering je moet nemen? Wij geven je graag als tip mee om je eigen behoeftes op een rijtje te zetten en dit goed in je achterhoofd te houden, om vervolgens de verschillende zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Neem hier 4 verschillende verzekeringen die je aantrekkelijk vindt en ga na of deze verzekeringen je behoeftes in hun verzekering hebben.

 

Berichten gemaakt 21

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.