MENISCUS

MENISCUS KLACHTEN?

De meniscus is een halve schijf van kraakbeen die in het kniegewricht zit ter hoogte van de gewrichtsspleet. U heeft 2 menisci in uw knie, aan de buiten- en binnenzijde. De menisci zitten beiden verbonden met kniebanden. Vaak gaat een kniebeschadiging van een band dan ook gepaard met schade aan de meniscus. De meniscus kan scheuren, dit gebeurt meestal als de knie met veel kracht draait, bijvoorbeeld tijdens het sporten.
Een gescheurde meniscus kan heel pijnlijk zijn en de pijn wordt gevoeld aan de zijkant van de knie waar de eventuele scheur zit. Meestal komt er ook vocht in de knie. Een stukje van de gescheurde meniscus kan ook klem komen te zitten waardoor de knie zogenaamde ”slot” klachten krijgt.
In de praktijk zien we dat veel mensen bij knieklachten al snel denken aan een beschadiging van de meniscus. Vaak is dit onterecht. Door het in kaart brengen van uw klachten door de online fysiotherapeut kan er een voorlopige fysiotherapeutische diagnose gesteld worden. De fysiotherapeut kunt u helpen door een persoonlijk advies te geven via onze beveiligde videoverbinding. Daarna krijgt u gerichte oefeningen die u gemakkelijk thuis kunt doen met het online oefenprogramma van Physitrack.

Wist u dat 80% van de fysiotherapeutische diagnose bestaat uit het stellen van de juiste vragen? Die kunnen wij u dus prima online stellen!

 


 

Online fysiotherapie bij Fysiovoorjou.nl

Gemakkelijk en veilig een online consult met een professionele fysiotherapeut. Zo heeft u tegen een laag tarief een persoonlijk consult, waar en wanneer het u uitkomt! U kunt bij Fysiovoorjou.nl kiezen tussen een gratis e-consult en een video consult:

Gratis E-Consult

Gratis advies van onze online fysiotherapeut. Na registratie kunt u vanuit uw persoonlijke omgeving veilig privé berichten sturen naar onze online fysiotherapeut. De fysiotherapeut geeft u vervolgens binnen 24 uur advies.