Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws over Fysiovoorjou.nl

Hydrotherapie: Zwemmen voor je gezondheid

Hydrotherapie: Zwemmen voor je gezondheid

Het zonnetje schijnt na lange tijd eindelijk weer. Het is tijd om in beweging te komen en wat is nu lekkerder dan met dit weer te gaan zwemmen? Wist je dat zwemmen ook heel gezond en goed voor je is? Het is zo goed voor je dat sommige fysiotherapeuten zelfs zwemmen gebruiken als therapie. Deze therapie heet hydrotherapie. Deze week legt Fysiovoorjou uit wat hydrotherapie is en waar het bij kan helpen.

Zwemmen is gezond!

Zwemmen is in het algemeen heel gezond. Goed voor je spieren, hart en longen en mentaal werkt het ontspannend. Het helpt ook bij de verbranding van vetten omdat het een duursport is. Zwemmen zorgt ervoor dat stijve spieren losser worden en daarom zijn er allerlei varianten van sporten in het water. Aquarobics, aquajoggen, waterpolo, wedstrijdzwemmen of gewoon baantjes trekken voor je plezier. Naast dit alles heb je dus ook hydrotherapie, een specialistische therapie waarbij zwemmen gecombineerd wordt met fysiotherapie.

Waar helpt hydrotherapie bij?

Hydrotherapie is bedoeld voor mensen met specifieke klachten zoals reuma, slijtage en gewrichtspijnen. Door een behandeling in het water worden je gewrichten soepeler zodat  je makkelijker kan bewegen, ook als je aanhoudende gewrichtsklachten hebt. Het verbetert de gezondheid van mensen met diverse klachten gerelateerd aan beweging en reuma.Hydrotherapie kan ook helpen bij aandoeningen zoals fibromyalgie, osteoporose en artrose. Hydrotherapie wordt in veel gevallen vergoed door zorgverzekeraars.

Hydrotherapie: spetter, spieter spater, lekker in het water

Ook als je niet kan goed kunt zwemmen kan Hydrotherapie een oplossing bieden bij klachten aan gewrichten of spieren. De oefeningen vinden namelijk plaats in het ondiepe gedeelte van het zwembad. Dus ook als zwemmen voor je niet zo vanzelfsprekend is, kan je nog steeds lekker bewegen in het water door hydrotherapie.

Hydrotherapie helpt!

Het is uit onderzoek gebleken dat hydrotherapie helpt bij het verminderen van bewegingsklachten en gewrichtspijnen. Je wist misschien al dat zwemmen heel gezond is, maar nu weet je dus ook dat hydrotherapie helpt bij het verbeteren van je gezondheid.

Af en toe een baantje trekken in het zwembad is dus heel gezond, maar mocht je specifieke klachten hebben of onder begeleiding in het water willen bewegen dan kan je hydrotherapie overwegen.

Wil je meer weten over hydrotherapie? Of heb je andere vragen omtrent gezondheid of fysiotherapie? Maak dan gebruik van onze online spreekkamer! Door middel van een e-consult met een van onze gecertificeerde fysiotherapeuten wordt je begeleid met persoonlijke oefenprogramma’s en fysiotherapeutisch advies. Vindt meer informatie over het aanbod van Fysiovoorjou op www.fysiovoorjou.nl!

Posted in: Fysio Online Blog, Nieuws

Leave a Comment (0) ↓