Fysio uitkiezen

Hoe kies je een goede fysiotherapeut?

Verschillen in kwaliteit van professionals vind je in vrijwel iedere branche. Zo is de professional meer gepassioneerd en gemotiveerd dan de andere. Hierdoor zijn er ook verschillen in kwaliteit van de diensten van professionals. En dit is ook het geval bij fysiotherapeuten. Sterker nog, bij dienstverleners zoals fysiotherapeuten, tandartsen en accountants merk je dit het beste. Natuurlijk wil jij de beste fysiotherapeut kiezen. Het gaat ten slotte over je lichaam en gezondheid.

Samenwerking met zorgverlener

Het is belangrijk om te weten dat gezondheidszorg een samenwerking betreft tussen jou en de dienstverlener. Zo is het aan zowel jou als je zorgverlener de taak om je gezondheid met de hoogste potentieel weer te verbeteren. Dit doe je enkel door als een team samen te werken. Je dient dus ook erg betrokken te zijn bij het gehele proces. Een fysiotherapeut is natuurlijk geen tovenaar die al je gezondheidsproblemen zomaar kan oplossen. Zo zal een fysiotherapeut vaak oefeningen meegeven die je thuis kan doen om sneller te herstellen. In dit geval moet je er dus aan denken om dit advies altijd op te volgen.

Certificering en ervaring

Kijk bij de zoektocht naar een fysio altijd naar de certificeringen (bijvoorbeeld HKZ certificering) van een fysiotherapeut en die werkervaring. Vaak kan je op een website vinden over welke diploma’s, cursussen en certificeringen een fysio beschikt. Voor de werkervaring kan je het beste even bellen of langsgaan bij de fysiotherapeut. Bij sommige complicaties kan u niet naar een reguliere fysio gaan. Echter zal bijvoorbeeld je dokter je hier vaak wel op wijzen.

Fysiotherapeut kiezen? Let hier op

Heb je eenmaal een fysio gevonden? Let er dan op dat er een uitgebreide beoordeling wordt gedaan. Hiermee worden alle symptomen in acht genomen en wordt er gekeken naar een passende oplossing. Ook wordt er door fysieke aanrakingen gekeken of bepaalde spieren of botten gevoelig zijn en pijn veroorzaken.

Let er altijd goed op dat je fysio 20 tot 30 minuten met je doorneemt voor een goede beoordeling. Veel fysiotherapeuten zullen je na tien of zelf vijf minuten achter een computer zetten waar je gegevens mag invoeren. Echter volstaat niets een fysieke beoordeling en moet je fysio dit ook zeker uitgebreid met je doen.

Een fysiotherapeut kiezen is dus niet iets wat je even snel moet doen. Wees niet zuinig met de tijd die je erin stopt, want het gaat ten slotte over je gezondheid.

 

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.