Fysiotherapie- Wat zijn de kosten?

Fysiotherapie: Wat zijn de kosten?

Een veel gestelde vraag in de categorie ‘kosten’ : Wat kost fysiotherapie?

Wat fysiotherapie u netto kost is afhankelijk van uw verzekering. De bruto kosten zijn afhankelijk van de specialist naar wie u toe gaat. De tarieven voor fysiotherapie zijn namelijk vrijgegeven en variëren doorgaans tussen de € 30 euro en € 45 euro per sessie.

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren te weten:

  • Specialisme (manuele therapie is bijvoorbeeld duurder)
  • Plaats (locatie in Nederland is wel degelijk van invloed)
  • Ervaring van de specialist (jonge zelfstandige therapeuten zullen vaak een lager uurtarief rekenen)

Fysiotherapie en verzekeringen: hoe zit het eigenlijk?

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar zeer summier vergoed. Logisch is het dan ook dat best een groot aantal mensen om een zorgverzekering met aanvullend fysiopakket te nemen. Neemt u zo’n aanvullende fysioverzekering? Dan zijn de kosten altijd vergoed en hoeft u naast de poliskosten niets te betalen voor het aantal behandelingen dat is opgenomen in uw polis.

Welke kosten worden wel uit de basisverzekering vergoed? En hoe werkt het?

Fysiotherapie aandoening chronische lijst Eerste  20 behandelingen eigen risico, vervolgens vergoeding uit basisverzekering
Fysiotherapie artrose Eenmalig 12 behandelingen in tijdbestek van 12 maanden. (eerste behandelingen uit eigen risico)
Fysio therapie bij bekkenproblemen (indien urine verlies) Eenmalig 9 behandeling vergoed. (eerste behandelingen uit eigen risico)
Fysio bij etalage benen 37 behandelingen gedurende 12 maanden (eerste behandelingen uit eigen risico)
Fysio ziekenhuisopname Alle behandeling die nodig zijn (eerste behandelingen uit eigen risico)

 

Kosten aanvullende verzekering

Aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie zijn er in vele vormen en maten en de kosten verschillen per verzekeraar. Het is natuurlijk logisch dat een verzekering die 9 sessies vergoedt een stuk goedkoper is dan een verzekering die 20 sessies vergoed. Echter is het niet vanzelfsprekend dat de premies en de pakketten bij elke verzekeraar hetzelfde zijn. Uitzoeken wat de beste zorgverzekering met fysiotherapie, is zeker de moeite waard!

Vergelijk de premies ieder jaar!

Ieder jaar rond November maken zorgverzekeraars hun premies bekend. Wij adviseren u dan ook om in ieder geval de verzekeringen te vergelijken. Zo bent u op de hoogte van uw kosten ten opzichte van andere verzekeraars. Het overstappen van zorgverzekering is tegenwoordig behoorlijk eenvoudig en bestaan veel zorgvergelijkers Schroom het dus niet om over te stappen.

Berichten gemaakt 21

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.