Whiplash

Whiplash?

Advies mogelijkheden: E-mail Video bellen (Skype, Facebook videobellen of Google hangout) Telefonisch consult

Whiplash betekent ‘zweepslag’ , dit kan ontstaan wanneer u uw hoofd met een flinke kracht naar achter en naar voren slaat, bijvoorbeeld na een kop-staartbotsing. Hierdoor ‘verrekt’ u de banden en spieren in uw nek waardoor er nekpijn optreedt. Uw nek kan stijf aanvoelen en doet pijn tijdens het bewegen. Naast nekklachten kunnen er ook andere klachten optreden zoals hoofdpijn, duizeligheid, oor- en oogklachten, concentratieproblemen, vermoeidheid, arm-/schouder-/rugklachten, slaapproblemen, overgevoelig voor licht en geluid, klachten die lijken op een depressie en bewegingsangst. Soms duurt het een aantal dagen voordat u klachten krijgt na het incident. De spieren en banden in de nek zijn sterk genoeg waardoor er meestal geen beschadiging optreedt in de spieren, de wervels of de zenuwen.

Gelukkig kunt u zelf veel doen tegen de klachten van een whiplash. Door de belasting langzaam op te bouwen en met beleid te bewegen kunt u de klachten verminderen en zo kan er voorkomen worden dat klachten erger worden of zelfs chronisch. Over het algemeen verloopt het herstel voorspoedig mits u het behandelt.

De fysiotherapeut geeft aan welke bewegingen het herstel bevorderen en welke bewegingen nadelig kunnen werken. Ook helpt de fysiotherapeut u om te gaan met uw angst.

Wist u dat 80% van de fysiotherapeutische diagnose bestaat uit het stellen van de juiste vragen? Die kunnen wij dus prima online aan u stellen!

 


 

Online fysiotherapie bij Fysiovoorjou.nl

Gemakkelijk en veilig een online consult met een professionele fysiotherapeut. Zo heeft u tegen een laag tarief een persoonlijk consult, waar en wanneer het u uitkomt! U kunt bij Fysiovoorjou.nl kiezen tussen een gratis e-consult en een video consult:

Gratis E-Consult

Gratis advies van onze online fysiotherapeut. Na registratie kunt u vanuit uw persoonlijke omgeving veilig privé berichten sturen naar onze online fysiotherapeut. De fysiotherapeut geeft u vervolgens binnen 24 uur advies.