REUMA

REUMA?

Reuma is een auto-immuunziekte en wordt ook wel reumatoïde artritis (RA) genoemd. Bij reuma keert het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam. Reuma gaat helaas niet meer over maar de ziekte heeft geen continu karakter. Er kunnen periode van weinig tot veel klachten zijn. Reuma komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan op alle leeftijden opspelen.
Bij reuma ontstaan er ontstekingen in gewichten, pezen, spieren en organen. Ook kunnen ontstekingen in de bloedvaten of rond zenuwen voorkomen. Door de ontstekingen zwelt kraakbeen rond een gewricht op en dit zorgt voor meer vocht in een gewricht waardoor er pijn, warmt en zwelling optreedt.
De online fysiotherapeut zal u tips en adviezen geven zodat u zo optimaal mogelijk kunt blijven functioneren in het dagelijks leven. Ook zal de fysio u tips geven voor een goede houding en hoe u het best kan bewegen. De fysiotherapeut kanu helpen door een persoonlijk advies te geven via onze beveiligde videoverbinding. Daarna krijgt u gerichte oefeningen die u gemakkelijk thuis kunt doen met het online oefenprogramma van Physitrack.

Wist u dat 80% van de fysiotherapeutische diagnose bestaat uit het stellen van de juiste vragen? Die kunnen wij dus prima online aan u stellen!