OSTEOPOROSE

OSTEOPOROSE?

Osteo staat voor bot en porose voor poreus. Osteoporose betekent dus letterlijk poreus bot. En dat is ook precies wat osteoporose inhoudt: de achteruitgang van de kwaliteit van uw botstructuur. Dit kan komen door een vertraagde opbouw van bot of een te snelle afbraak van bot.
Osteoporose wordt vaak pas ontdekt wanneer iemand iets breekt. De meest voorkomende breuken bij osteoporose zijn polsbreuken, heupbreuken en wervelbreuken. Osteoporose kan op elke leeftijd voorkomen maar naarmate u ouder wordt neemt de kans op osteoporose toe. Vrouwen hebben meer kans op osteoporose vanwege de afname van oestrogeen. Oestrogenen (vrouwelijke hormonen) remmen normaal gesproken de afbraak van bot. Ook kan de oorzaak van osteoporose liggen in familiaire aanleg. Daarnaast is uw leefstijl van groot belang.
Belangrijk is dat u bij osteoporose u leefstijl aanpast en in beweging blijft. De online fysiotherapeut kan u begeleiden in beweging (elke dag bewegen is nodig voor de opbouw van bot) en kan u adviezen geven over voeding (calcium en vitamine D is noodzakelijk voor het aanmaken van bot). Daarnaast zal de online fysiotherapeut u nog meer tips geven op het gebied van een gezonde leefstijl via onze beveiligde videoverbinding.

Wist u dat 80% van de fysiotherapeutische diagnose bestaat uit het stellen van de juiste vragen? Die kunnen wij dus prima online aan u stellen!