OBESITAS

OBESITAS?

Obesitas komt ook in Nederland steeds meer voor. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor Statistieken) was in 2007 meer de helft van de Nederlandse bevolking te zwaar. Als uw BMI meer dan 30 is dan wordt dit als obesitas beschouwd. Het nadeel is dat er bij BMI geen rekening wordt gehouden tussen vet- of spierweefsel, dus het is geen betrouwbare index. Toenemend gewicht zit vaak in de soort voeding, voedingshoeveelheden, erfelijkheid maar vooral ook in te weinig beweging. Als u obesitas heeft, heeft u een hoger risico op problemen met uw gewrichten, met uw hart en/of uw longen. Daarnaast kunt u suikerziekte en een hoge bloeddruk ontwikkelen.

De fysiotherapeut kan u helpen bij het opstellen van een trainingsschema waarmee u verantwoord meer gaat bewegen en kan u tips geven over voeding en gewoontes. De fysiotherapeut kan bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl die bij u past.

Wist u dat 80% van de fysiotherapeutische diagnose bestaat uit het stellen van de juiste vragen? Die kunnen wij dus prima online aan u stellen!


 

Online fysiotherapie bij Fysiovoorjou.nl

Gemakkelijk en veilig een online consult met een professionele fysiotherapeut. Zo heeft u tegen een laag tarief een persoonlijk consult, waar en wanneer het u uitkomt! U kunt bij Fysiovoorjou.nl kiezen tussen een gratis e-consult en een video consult:

Gratis E-Consult

Gratis advies van onze online fysiotherapeut. Na registratie kunt u vanuit uw persoonlijke omgeving veilig privé berichten sturen naar onze online fysiotherapeut. De fysiotherapeut geeft u vervolgens binnen 24 uur advies.