ARTROSE

ARTROSE?

Artrose kan voorkomen in één of meerdere gewrichten. Een gewricht bestaat uit twee of meerdere botten en zijn bekleed met kraakbeen. Het kraakbeen zorgt ervoor dat de gewrichtsuiteinden soepel langs en over elkaar kunnen bewegen en vangt de schokken op.
Bij artrose wordt het kraakbeen dunner en de kwaliteit van het kraakbeen neemt af. Hierdoor ontstaat er bot op bot contact en verdwijnt de soepelheid in een gewricht. Het bot op bot contact is vaak de oorzaak van de pijn bij artrose en het verdwijnen van de soepelheid. Dit zorgt voor de kenmerkende startstijfheid bij artrose.

De oorzaak van artrose is vooralsnog onduidelijk. Wel zijn er factoren die de kans op het ontstaan van artrose vergroten zoals overgewicht, zwaar werk, hoge leeftijd, letsel en erfelijkheid. Artrose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.
Bij artrose is het belangrijk om voldoende te bewegen om de gewrichten zo soepel en sterk mogelijk te houden. De fysiotherapeut kan u helpen door een persoonlijk advies te geven via onze beveiligde videoverbinding. Daarna krijgt uw gerichte oefeningen die u gemakkelijk thuis kunt doen met het online oefenprogramma van Physitrack.

Wist u dat 80% van de fysiotherapeutische diagnose bestaat uit het stellen van de juiste vragen? Die kunnen wij dus prima online aan u stellen!

 


 

Online fysiotherapie bij Fysiovoorjou.nl

Gemakkelijk en veilig een online consult met een professionele fysiotherapeut. Zo heeft u tegen een laag tarief een persoonlijk consult, waar en wanneer het u uitkomt! U kunt bij Fysiovoorjou.nl kiezen tussen een gratis e-consult en een video consult:

Gratis E-Consult

Gratis advies van onze online fysiotherapeut. Na registratie kunt u vanuit uw persoonlijke omgeving veilig privé berichten sturen naar onze online fysiotherapeut. De fysiotherapeut geeft u vervolgens binnen 24 uur advies.