Aandoeningen

ARTROSE

Artrose klachten

Artrose kan voorkomen in 1 of meerdere gewrichten. Artrose kan voorkomen in alle gewrichten waar kraakbeen in zit. Een gewricht bestaat namelijk uit 2 bot uiteinden en deze zijn bekleed met kraakbeen. Bij artrose wordt dit kraakbeen dunner en de kwaliteit van het kraakbeen neemt af. Normaal gesproken zorgt kraakbeen er voor dat de gewrichtsuiteinden soepel langs en over elkaar kunnen bewegen en het kraakbeen kan schokken opvangen. Wanneer het kraakbeen afneemt komt er bot op bot contact en verdwijnt de soepelheid in een gewricht. Het bot op bot contact is vaak de oorzaak van de pijn bij artrose en het verdwijnen van de soepelheid zorgt voor de kenmerkende startstijfheid bij artrose. Lees meer over artrose. Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

BURN OUT

Burn out

Burn out? Lees meer over de symptomen van een burn out en hoe wij uw hierbij kunnen ondersteunen op onze speciale pagina over burn out. Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

CHRONISCHE PIJN

Chronische pijn

Chronische pijn klachten heeft te maken met (pijn)klachten die langer aanhouden dan zes maanden. Voorbeelden hiervan zijn: rugpijn, hoofdpijn, pijn bij kanker en zenuwpijn (wat elkaar kan overlappen).
Mensen met chronische pijnklachten krijgen vaak te horen: “U moet er mee leren leven” of “U moet leren accepteren dat dit bij jou hoort”.
Gelukkig er zijn ook bepaalde behandelmethoden, ook wel pijnprogramma’s genoemd, die u trainen hoe uw om kunt gaan met chronische pijn.
De online fysiotherapeut kan uw helpen met een aantal punten:
– het opstellen van een trainingsprogramma voor uw lichamelijke conditie
– hoe u om kunt gaan met spierspanning, o.a. door ontspanningsoefeningen
– inzicht geven hoe uw om kunt gaan met pijn
Bedenk wel dat het bij chronische pijnklachten vooral er om gaat hoe u er zelf in staat en het grootste gedeelte zal bestaan uit uw eigen inzet. De online fysiotherapeut zal u hierbij zo goed mogelijk proberen te begeleiden en sturen.

Bedenk wel dat het bij chronische pijnklachten vooral er om gaat hoe u er zelf in staat en het grootste gedeelte zal bestaan uit uw eigen inzet. De online fysiotherapeut zal u hierbij zo goed mogelijk proberen te begeleiden en sturen. Ga naar de pagina over chronische pijn.
Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

COPD

COPD

COPD is een verzamelnaam voor longemfyseem en chronische bronchitis. Met fysiotherapie op afstand kunnen we u helpen met ademhalingstechnieken, het opbouwen van uw belastbaarheid en andere problemen die bij COPD komen kijken. Wilt u meer weten over COPD? Kijk dan op onze speciale pagina over COPD en vraag online fysiotherapie advies aan!

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

DECUBITUS

Decubitus, druknecrose of doorligplekken

Decubitus is de mediche benaming voor doorligplekken. Doorligplekken komen voor wanneer u langdurig in eenzelfde houding zit of ligt. Doorligplekken ontstaan daar waar de druk het zwaarst is of de huid heel dun. Decubitis kan worden voorkomen door van houding te veranderen en hierbij helpen bepaalde houdingen en adviezen. Ook zijn er hulpmiddelen die ducibitis helpen te voorkomen. Onze fysiotherapeuten kunnen gericht advies geven en meer informatie over decubitus. Kijk op onze speciale pagina over decubitus.
Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

DIABETES

Diabetes en suikerziekte

Diabetes mellitus wordt in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes is een aandoening waarbij het suikergehalte in uw bloed schommelt. Dit kan vervelende gevolgen hebben in het dagelijks leven en ook lichamelijke gevolgen hebben. Als fysiotherapeuten weten wij veel over deze aandoeningen en kunnen we uw persoonlijk adviseren. Wil u meer weten over diabetes mellitus? Kijk dan op onze speciale pagina over diabetes en vraag online fysiotherapie advies aan!
Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

HERNIA

Hernia klachten

Een hernia in de rug wordt in de medische wereld een Hernia Nuclei Pulposi (HNP) genoemd. Een hernia kan op verschillende plekken voorkomen, bijvoorbeeld in de nek maar ook (laag) in de rug. Op deze pagina bespreken we de hernia in de rug. Bij een hernia ervaart u rugklachten met uitstralende pijn naar uw benen. Die uitstralende pijn wijst op prikkeling van een zenuw die vanuit uw rug naar uw been loopt. Bij een hernia wordt dit veroorzaakt door dat een tussenwervelschijf in uw rug uitpuilt en tegen de zenuw drukt. Afhankelijk van de mate waarmee de tussenwervelschijf tegen de zenuw drukt ervaart uw klachten. Dit kan zijn van een raar gevoel in uw been en tintelingen tot hevige pijn en krachtverlies. Lees meer over hernia.
Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

HOOFDPIJN

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een verzamelnaam voor migraineachtige en niet-migraineachtige hoofdpijn. Onder niet migraineachtige hoofdpijn vallen cervicogene (vanuit de nek) hoofdpijn, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en hoofdpijn door genotsmiddelen.

Vanuit de praktijk weten we dat hoofdpijn vaak vanuit de nek komt. Deze hoofdpijn kan voorkomen worden door het doen van rekoefeningen die de nek soepel houden en het losmaken van de nekspieren. Belangrijk is wel dat men goed weet hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden want sommige bewegingen kunnen hoofdpijn ook verergeren! Vraagt u uw af wat voor hoofdpijn u heeft en wat u hier zelf aan zou kunnen doen? Daar kan de online fysiotherapeut u bij helpen! Lees meer over hoofdpijn.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

HOUDING

Houding

Een goede houding is heel belangrijk. Door een verkeerde houding kunnen namelijk allerlei klachten ontstaan zoals rugklachten, schouderklachten en nekklachten. De online fysiotherapeut kan u adviseren hoe u het beste kunt staan, lopen, zitten, tillen en liggen.

De fysiotherapeutische houding- en bewegingstips hebben een goede bijdrage aan u herstel en uw huidige klachten worden minder. Door oefeningen te doen en de houding te corrigeren kan uw mogelijke klachten vermijden. De online fysiotherapeut is de deskundige op het dagelijks bewegen en zal u gerichte tips en adviezen geven. Lees meer over u houding.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

HYPERVENTILATIE

Hyperventilatie

Hyperventilatie is heel vervelend in het dagelijks leven en kan u hinderen bij veel activiteiten. Onze fysiotherapeuten kunnen u gericht advies en oefeningen geven om hyperventilatie te verminderen. Lees meer over hyperventilatie op onze pagina over deze klacht.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

OBESITAS

Obesitas klachten

Obesitas komt ook in Nederland steeds meer voor. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor Statistieken) was in 2007 meer de helft van de Nederlandse bevolking te zwaar. De oorzaak van toenemend gewicht zit vaak in de soort voeding, voedingshoeveelheden, erfelijkheid maar vooral ook in te weinig beweging.

De online fysiotherapeut kan u helpen bij het opstellen van een trainingsschema waarmee u verantwoord meer gaat bewegen en u tips kan geven over voeding en gewoontes. De online fysiotherapeut kan bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl die bij jou past. Lees meer over obesitas.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

OEDEEM

Oedeem

Oedeem klachten, vocht en zwellingen komen veel voor. Onze fysiotherapeute Joyce is gespecialiseerd in oedeem therapieën en kan u voorzien van adviezen, tips, oefeningen en alle informatie over oedeem. Lees meer over oedeem.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

ONTSTEKING

Ontsteking klachten

Een ontsteking kan op veel plekken in het lichaam voorkomen. Een ontsteking is een natuurlijke reactie van het lichaam op beschadiging. Een ontsteking kan verschillende oorzaken hebben namelijk door een microbiologische prikkel (zoals een virus, bacterie of schimmel), een chemische prikkel (warmte, UV straling) of als gevolg van een auto-immuun ziekte (zoals bij reuma). Ook kan er een ontsteking ontstaan door mechanische overbelasting, je praat dan over een steriele ontsteking zoals bij een slijmbeursontsteking. De kenmerken van een ontsteking zijn lokale dolor (pijn), calor (warmte), tumor (zwelling), rubor (roodheid) en functio laesa (functieverlies). Lees meer over ontstekingen.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

OSTEOPOROSE

Osteoporose klachten

Osteo staat voor bot en porose voor poreus. Osteoporose betekent dus letterlijk poreus bot. En dat is ook precies wat osteoporose inhoudt: de achteruitgang van de kwaliteit van u botstructuur. Dit kan komen door een vertraagde opbouw van bot of een te snelle afbraak van bot.

Osteoporose wordt vaak pas ontdekt wanneer iemand iets breekt. De meest voorkomende breuken bij osteoporose zijn polsbreuken, heupbreuken en wervelbreuken. Osteoporose kan op elke leeftijd voorkomen maar naarmate u ouder wordt neemt de kans op osteoporose toe. Vrouwen hebben meer kans op osteoporose vanwege de afname van oestrogeen. Oestrogenen (vrouwelijke hormonen) remmen normaal gesproken de afbraak van bot. Ook kan de oorzaak van osteoporose liggen in familiaire aanleg. Daarnaast is u leefstijl van groot belang. Lees meer over osteoporose.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

REUMA

Reuma

Reuma is een auto-immuunziekte en wordt ook wel reumatoïde artritis (RA) genoemd. Bij reuma keert het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam. Reuma gaat helaas niet meer over maar de ziekte heeft geen continu karakter. Er kunnen periode van weinig tot veel klachten zijn. Reuma komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan op alle leeftijden opspelen.

Bij reuma ontstaan er ontstekingen in gewichten, pezen, spieren en organen. Ook kunnen ontstekingen in de bloedvaten of rond zenuwen voorkomen. Door de ontstekingen zwelt kraakbeen rond een gewricht op en dit zorgt voor meer vocht in een gewricht waardoor er pijn, warmt en zwelling optreedt. Lees meer over reuma.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

SLIJMBEURS

Slijmbeurs of bursitis

Een slijmbeurs kan ontsteken in onder andere de schouder, heup of elleboog en wordt ook wel een bursitis genoemd. Lees op onze speciale pagina over slijmbeursontsteking of vraag direct persoonlijk fysiotherapeutisch advies aan.
Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

TILLEN

Problemen met tillen?

Er zijn veel beroepen of bezigheden waarbij mensen tillen en dit kan heel belastend zijn. Zelfs de verkeerde manier van het tillen van een boodschappentas of het oppakken van u kind kan al voldoende zijn om klachten te veroorzaken. Belangrijk is daarom dat u weet hoe u verantwoord kan tillen zonder uw lichaam te veel te belasten.

De online fysiotherapeut kan u verschillende tiltechnieken leren en als u daar behoefte aan heeft, ook oefeningen geven om u rug- en buikspieren te versterken. Deze oefeningen en technieken kunt u gemakkelijk leren vanuit huis. Wilt u graag meer weten over tiltechnieken of wilt uw gericht advies? Lees meer over tillen.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →

WERKHOUDING

Werkhouding

Een verkeerde werkhouding kan de oorzaak zijn voor veel klachten. Klachten die voort kunnen komen uit een verkeerde werkhouding zijn pijn en stijfheid in de nek, schouder, arm, pols of hand. Ook kunnen klachten als een muisarm zich voordoen.

De online fysiotherapeut is gespecialiseerd in dit soort klachten en kan u met een online advies al een heel eind op weg helpen. Ze zal u tips geven over het afstellen van uw stoel, bureau en computer. Ook zal de online fysiotherapeut uw oefeningen geven hoe uw hand, pols, arm- en schouderspieren kunt ontspannen tijdens het werken en wat een juiste werkhouding is zodat uw klachten al snel minder worden of verdwijnen. Wilt u graag een persoonlijk advies over een juiste werkhouding? Lees meer over werkhouding.

Binnen 24 uur advies van een professioneel fysiotherapeut →